Joustava työhousut, riipputaskuhousut ja Sopiva housut nyt tarjouksessa 75€ sis. alv 24%

kuinka ratkaista kertakäyttömuovin kirous?​

Olen Ada ja olen saanut toimia Tuumalla neuvonantajana vastuullisuusasioissa. Vaikka tammikuussa lanseerattu Tuuma on vielä nuori yritys, olemme päättäneet ottaa vastuullisuusasiat tiiviiksi osaksi toimintaamme alusta saakka. Pyrimme lisäämään ja parantamaan kestävän kehityksen ratkaisuja arvoketjussamme joka vuosi. On ollut hienoa olla mukana kehittämässä uusia vaihtoehtoja ja seuraamassa päätöksiä, joilla on suoria positiivisia vaikutuksia ihmisten ja luonnon hyvinvointiin. Yksi näistä päätöksistä on ollut vähentää kertakäyttöistä muovia pakkauksissamme.

Kertakäyttömuovi, kuten lyhytikäinen muovipussi, on tärkeä osa monen tekstiilialan yrityksen kuljetusketjua. Muovipussiin pakattu vaate pysyy suojassa kosteudelta ja lialta, ja näin ollen saapuu varmemmin tehtaalta myyntikuntoisena. Muovin käyttö on kuitenkin haastavaa sen pitkäikäisyyden vuoksi: muovipussin maatumisessa kestää noin 20 vuotta. Siinä ajassa koivumetsä ehtii kasvaa taimista tukkipuiksi saakka!

Muovin kierrätys on tällä hetkellä miltei olematonta, ja paljon muovia päätyykin käsittelemättömänä luontoon. Kaikesta muovista vain alle yhdeksän prosenttia kierrätetään, ja jopa 80 prosenttia muovista on kertakäyttöistä, joka heitetään pois muutaman minuutin käytön jälkeen. Noin kymmenen miljoonaa tonnia muovia päätyy meriin vuosittain, ja jopa miljoona merenelävää menettää henkensä muovin vuoksi joka vuosi. Onkin arvioitu, että nykyisellä kehityksellä seuraavan 30 vuoden aikana merissämme on enemmän muovia kuin kaloja.

Tuuma vaatteet - huomio työliivi oranssi-7742
Päätimme sitoa vaatteet kangasnarulla yhteen muovipakkausten sijaan. Kiitos tämän yksinkertaisen ratkaisun, olemme onnistuneet vähentämään 80 prosenttia pakkauksiin käytetystä kertakäyttömuovistamme.

Hieman yli kuukausi sitten meidänkin tuotteemme olivat vielä pakattu yksittäin omiin muovipusseihinsa kuten tekstiilialalla on tapana tehdä. Päätimme kuitenkin muuttaa toimintatapaamme ja sitoa vaatteet kangasnarulla yhteen muovipakkausten sijaan. Kiitos tämän yksinkertaisen ratkaisun, olemme onnistuneet vähentämään 80 prosenttia pakkauksiin käytetystä kertakäyttömuovistamme. Liettuan tehtailtamme tulevien tuotteiden pakkaamiseen ei käytetä lainkaan muovia, siinä missä Kiinasta tulevat tuotteet ovat pakattu yhteen suojaavaan muovipussiin. Kertakäyttömuovin vähentämisen lisäksi päätimme myös luopua muovihenkareistamme ja käytämme nykyään puisia henkareita kaupassamme.

Seuraavat askeleet muovin käyttöön ja pakkauksiin liittyen ovat uusiutuvien materiaalien hyödyntäminen pakkauksissa sekä kierrätysmuovin käyttö. Tavoitteena onkin, että 100 % pakkauksistamme on valmistettu uusiutuvasta tai kierrätetystä materiaalista vuoteen 2022 mennessä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.