Joustava työhousut, riipputaskuhousut ja Sopiva housut nyt tarjouksessa 75€ sis. alv 24%

hoito-opas

Uskomme, että vaatteet ja jalkineet ovat paras investointi silloin, kun ne toimivat pitkään ja lukuisissa käyttötarkoituksissa useita vuosia. Tällöin olemme onnistuneet myös varmistamaan, ettei mikään materiaali ole mennyt hukkaan.

Vaatteemme ovat suunniteltu toimintaan. Kuten raskaan työntekijät hyvin tietävät, lialta ja kulumilta ei voi välttyä. Olemme koonneet tälle sivulle ohjeita, miten vaatteista kannattaa pitää huolta, jotta niiden mukavuus, ulkonäkö sekä turvallisuusominaisuudet kestävät mahdollisimman pitkään. 

huomiovaatteiden hoito-ohjeet

Työvaatteet altistuvat hielle, öljylle, rasvalle ja pölylle päivittäin. Työvaate on joskus ainoa suoja vaarallisen aineen ja kehon välissä. Tämän vuoksi säännöllinen pesu, oikeanlainen säilytys sekä säännölliset tarkastukset ovat tärkeitä niin vaatteen eliniän, kuin työntekijän turvallisuudenkin kannalta.

Ennen kuin peset vaatteen, tarkista aina hoitolapusta, millä ohjelmalla ja lämpötilalla vaate tulee pestä. Eri materiaalit reagoivat eri tavoin lämpötilaan ja pesuohjelmaan, jonka vuoksi väärä pesu saattaa kuluttaa vaatetta ja sen turvallisuusominaisuuksia.

Usein vaatteelle riittää pesu alemmassa lämpötilassa, ja alle 40 C lämpötilaa kannattaa suosia aina kun vaatteen likaisuus ei vaadi korkeampaa lämpötilaa. 

Ennen pesua, tyhjennä taskut, sulje vetoketjut, avaa napit ja käännä vaate nurinpäin. Näin vaatteen väri ja kunto pysyvät hyvänä useidenkin pesukertojen jälkeen. Pesun jälkeen kuivaa vaate huoneilmassa.

Säilytä vaatetta puhtaassa ja kuivassa tilassa, jossa se ei pääse altistumaan kosteudelle, kemikaaleille, muille haitallisille aineille tai suoralle auringonvalolle. Näin vaatteen kuidut pääsevät hengittämään ja kosteus haihtumaan. 

Viimeisenä, säännölliset tarkastukset takaavat turvalliset työolosuhteet.  Pienten kulumien, kuten pienten repeämien tai irronneen napin, korjaus on kustannustehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää kuin uuden ostaminen, mutta mikäli pieniä kulumia ei korjata, niistä voi aiheutua riskejä työnteolle.

jalkineiden hoito-ohjeet

Hyvät työkengät ovat yksi tärkeimmistä varusteista, jotka toimivat niin työmaalla kuin vaikka vaellusretkellä. 

Kenkien huolto on yhtä tärkeää kuin vaatteiden huolto, ja tulisikin tehdä yhtä usein. Samoin kuin vaatteissa, puhdistamaton lika aiheuttaa kulumia ja vähentää kenkien käyttöikää huomattavasti.

Käytön jälkeen, märät tai likaiset kengät olisi hyvä pyyhkiä puhtaalla pyyhkeellä ja asettaa ne tuulettumaan avoimeen paikkaan. Kenkiä tulee säilyttää puhtaassa, kuivassa ja varjoisassa tilassa. Etenkin nahka on herkkä auringonvalolle, ja saattaa halkeilla, mikäli kenkiä säilytetään suorassa auringonvalossa. Märät kengät tuleekin säilyttää huoneenlämmössä, ja esimerkiksi kamiinan päällä tai kuivauskaapissa kuivattaminen voi vaurioittaa kenkiä.

Tarkista kengät säännöllisesti kulumien tai vioittumisen varalta. Etenkin saumat, pohja ja päällinen tulisi säilyä vahingoittumattomana. 

Kengät olisi myös hyvä käsitellä nahanhoito- ja suojasuihkeella, jotta niiden elinikää voitaisiin pidentää. Kenkien ja jalkojen kannalta on myös hyvä vaihtaa sukat lounastauon aikana, mikäli ne ovat hikiset. 

Tuotteiden elinikä

Työvaatetta ei voi enää käyttää, kun siinä on vaurio, jota ei voi korjata tai se on likaantunut niin pahasti, ettei peseminen poista likaa. Lisäksi useilla työvaatteilla on määrätty lainsäädännössä maksimikäyttöikä. 

Tuuma vastaanottaa asiakkailtaan käytöstä poistuvat työvaatteet. Kierrätämme vaatteet, minkä jälkeen niistä voidaan tehdä uusia vaatteita, huonekaluja ja jopa äänieristeitä – laadusta tinkimättä.