Joustava työhousut, riipputaskuhousut ja Sopiva housut nyt tarjouksessa 75€ sis. alv 24%

VASTUULLISUUS JA KESTÄVYYS

Tuuma pyrkii viemään työvaatemarkkinaa yksinkertaisempaan ja kestävämpään suuntaan. Yksinkertaisilla valinnoilla pyrimme parantamaan jatkuvasti toimintaamme suhteessa niin ympäristöön, ihmisiin kuin yhteiskuntaan, tavoitteemme on tulla yhdeksi kestävimmistä toimijoista työvaatemarkkinoilla.

Haluamme tehdä liiketoimintamme ekologisista, sosiaalisista ja taloudellisista vaikutuksista läpinäkyviä myös asiakkaillemme. Sen vuoksi päätimme laatia kattavan vastuullisuusraportin, joka avaa tavoitteitamme, saavutuksiamme sekä haasteistamme suhteessa kestävään kehitykseen ja yritysvastuuseen. 

 

MALLISTOT

Missiomme on kehittää mallistojamme niin, ettei yksikään vaate tai kenkä olisi tehty turhaan. Jokainen tuotteemme on suunniteltu olemaan yksinkertainen, laadukas ja kestävä.

Tavoitteenamme on, että tuotteemme toimisivat monessa eri tilanteessa vielä vuosienkin päästä. Tällä tavoin onnistumme luomaan mallistot, jotka kestävät niin käyttöä kuin aikaakin, sen sijaan, että panostaisimme uusien mallistojen luomiseen jatkuvasti muuttuvien trendien mukana ja hukkaisimme tuhansia kiloja tekstiiliä.

Huomiovaatteissamme käytämme vain keltaista, oranssia sekä mustaa väriä. Rajoittamalla saatavilla olevia värejä, pystymme minimoimaan jäteveden ja värjäykseen kuluvan energian määrää.

TUOTANTO

Tällä hetkellä tuotantomme sijaitsee Liettuassa, Suomessa ja Kiinassa. Valtaosa tuotteistamme tehdään Liettuan Saugoran tehtaalla.  Pipomme valmistetaan Suomessa, Oulussa.  Kaikki tuotteemme suunnitellaan Suomessa.

Odotamme tavarantoimittajiltamme ihmis- ja työoikeuksien, työntekijöiden terveyteen ja turvallisuuteen liittyvien säännösten sekä ympäristön kunnioittamista. 

Tuumalle kotimaisuus ja lähituotanto ovat tärkeitä asioita ja olemme ylpeitä siitä, että tuotteemme suunnitellaan Suomessa, ja että osa tuotteistamme on tehty käsityönä pienessä Oulun tehtaastamme.

Olemme huomanneet, että mitä lähempänä tuotantomme sijaitsee, sitä paremmin pystymme varmistamaan arvojemme ja ehtojemme toteutumisen tehtailla. Lisäksi lyhyemmät kuljetusmatkat säästävät niin omia, asiakkaidemme kuin ympäristönkin resursseja. Tavoitteenamme on, että vuoteen 2023 mennessä kaikki tuotantomme sijaitsee Euroopassa.

MATERIAALIT

Suurin osa vaatteistamme on  tällä hetkellä valmistettu puuvillasta ja polyesterista. Työkengät valmistetaan nahasta. Emme käytä aitoa turkkia tai höyheniä tuotteissamme. 

Pyrimme etsimään jatkuvasti uusia ratkaisuja materiaaleihimme, jotta parantaisimme kestävyyttämme. Tällä hetkellä keskitymme etsimään kestäviä materiaaleja niin läheltä tuotantoamme kuin mahdollista, sekä suunnittelemaan vaatteemme siten, että ne voidaan kierrättää niiden käyttöiän jälkeen.

 

PAKKAUKSET

Muovipakkaukset ovat yksi tekstiilialan suurimmista haasteista. Päätimme vähentää kertakäyttöisen muovin määrää pakkauksissamme sitomalla yhden muovipussin sisällä olevat yksittäiset tuotteet narulla, sen sijaan, että paketoisimme ne kaikki omiin pusseihinsa. Näin tuotteet pysyvät suojassa lialta ja kosteudelta, mutta muovin käyttö vähenee huomattavasti.

Liikkestämme noudetut työvaatteet pakkaamme pahvilaatikoihin ja uusiutuvasta muovista tehtyihin pusseihin. Käytämme myös puuhenkareita muovisten sijaan.

Pyrimme etsimään jatkuvasti uusia keinoja pakkausmateriaalien kestävyyden parantamiseksi, esimerkiksi lisäämällä kierrätetyn muovin tai uusiutuvien materiaalien osuutta.
SOSIAALINEN VASTUU

Tuuma kunnioittaa kansainvälisiä ihmisoikeuksia sekä kansainvälisen työjärjestön sääntöjä, ja odottaa samaa tavarantoimittajilta. Teemme parhaamme, jotta jokainen työntekijä voi työskennellä turvallisessa ja työntekijänoikeuksia kunnioittavassa työympäristössä, jossa heillä on mahdollisuus kehittää ammatillisia taitojaan.

Ylläpidämme dialogia tavarantoimittajiemme sekä asiaankuuluvien sidosryhmien kanssa turvataksemme ja edistääksemme työntekijöiden työoloja.
 

TUUMA WORKWEAR OY