Joustava työhousut, riipputaskuhousut ja Sopiva housut nyt tarjouksessa 75€ sis. alv 24%

Ajatuksia vision takana

Tuumalla haluamme tehdä laadukkaita ja tarpeellisia työvaatteita jotka toimivat eilen, tänään ja toimivat vielä kymmenenkin vuoden kuluttua. Koska emme omista kristallipalloa, emme tule aina ennustamaan tulevaisuutta oikein ja siksi valmius muuttaa suuntaa onkin tärkeää. 

Paljon voimme kuitenkin päätellä menneestä. Laadukkaasti valmistettu, istuva ja hyvällä taskutuksella oleva huomiotakki on ollut tarpeellinen ja tyylikäs työvaate kymmenen vuotta sitten, on sitä tänään eikä ole mitään syytä olettaa, ettei se olisi sitä vielä kymmenenkin vuoden kuluttua. Sama pätee vaikkapa hengittävään huomioväriseen t-paitaan, joustaviin mustiin riipputaskuhousuihin tai hyvään työliiviin. Jos emme koe, että jokin tuote olisi tarpeellinen ja ajaton, emme valmista sitä. 

Toinen asia on väritarjonta, jonka varmistaminen onkin vaateteollisuuden isoimpia haasteita. Kuvittele, että olet vaatteenvalmistaja ja haluat tuoda kymmenen tuotteen malliston kahdeksassa eri värissä ja valmistat jokaisesta tuotteesta 10 kokoa. Sinulla on nyt 800 uutta tuotenimikettä. Muutamasta väristä ei tullutkaan hittejä ja kauden päätteeksi tuotteet myydään alerekistä pois, josta joku ostaa ne ehkä ¨koska halvalla sai¨ ja sulloo vaatekaapin perälle odottamaan sitä, että joku päivä sattuu olemaan jotkut teemabileet, jossa ¨näitä saattaa tarvita¨. Loput eivät mene kaupaksi sielläkään ja roudataan kaatopaikalle. Valtava määrä luonnonvaroja ja energiaa on käytetty täysin turhaan. 

Mitkä värit sitten ovat muodissa nyt? Mikä on muodissa kymmenen vuoden päästä? Suoraan sanottuna minulla ei ole mitään hajua, mutta olen melko varma, että musta ja huomiovärin ja mustan yhdistelmä näyttää hyvältä aina ja toimii lähes aina, joten mennään sillä. 

Uskomme, että turhien tuotteiden valmistamisen lopettaminen ja malliston tiivistäminen on vastuullisuuskysymys, mutta tulee siinä muitakin etuja. Työvaatetoimittajalle kaiken A ja O on toimitusvarmuus. 80 tuotteella ja kolmella värillä kovan toimitusvarmuuden ylläpitäminen on huomattavasti helpommalla kuin tuhannella. Valmistuskapasiteetin keskittäminen pieneen määrään tuotteita tuo myös etuja valmistushinnoissa, joissa lopullinen voittaja on asiakas. 

Kiteytettynä. Me Tuumalla haluamme tehdä malliston jossa on kaikki tarvittava, muttei mitään ylimääräistä. Kuulen usein ylpeilyä siitä, että kuinka laaja valikoima työvaatteita jollain valmistajalla on. Minä taas olen erittäin ylepä siitä, jos Tuumalla on kymmenenkin vuoden päästä alle sata tuotetta. 

Yksinkertainen, mutta toimiva.

– Henri Kurttila, Tuuman perustaja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.